Hotaveljski gasilci z novim vozilom

Sredi meseca januarja so Hotaveljski gasilci v svoje garaže pripeljali težko pričakovano novo gasilsko vozilo. Gre za vozilo tipa GCGP-1 (gasilska cisterna za gozdne požare) na novem podvozju Scanie z originalno moštveno kabino.

Gasilsko vozilo je namenjeno posredovanju na razgibanem in hribovitem območju, ki ga pokriva društvo. “Največja prednost vozila je v prostornini cisterne. V primeru požara bomo na prizorišče pripeljali do 3500 litrov vode. Z obstoječim, dvajset let starim vozilom to ni bilo izvedljivo.” Večje vozilo terja tudi več dodatne gasilske opreme, ki jo je bilo treba nabaviti. “Ima pa vozilo tudi potrebno opremo za posredovanje ob naravnih in elementarnih nesrečah.”

Nadgradnjo podvozja Scania P410 4×4 je izvedlo podjetje GV Pušnik. Gre za prvo tovrstno vozilo tako v GPO Gorenja vas – Poljane kot tudi v GZ Škofja Loka. Vrednost investicije skupaj z opremo znaša približno 240 tisoč evrov, pri čemer so iz naslova Plana GPO Gorenja vas – Poljane prejeli 82 tisoč evrov. “Razliko smo zbrali sami. Iskrena hvala vsem donatorjem, ki ste nam pomagali s svojimi prispevki in podpirate naše delovanje.”